Header Ads

Breaking News

Kış tatili için güzel 5 mekan

KIŞIN TATIL İÇIN EN İDEAL 5 YER



KAYSERİ & ERCİYES

Kayserinin neresinden bakarsanız, zirvesi her zaman karlı yüce Erciyes dağı mutlaka
karşınıza çıkıyor. Dağa ulaşım çok kolay yolu düzgün yol sürekli bakımlı yol oldukça güvenli
aynı zamanda. Şehirden Erciyes'e gidiş süresinde çok iyi.15-20 dakika .30 km civarında. Tesislerde kayak ekipmanları oldukça makul fiyatlarda. Uludağ'a göre çok ucuz denilebilir. Günü birlik tesisler gayet iyi. Son yıllarda ziyaretçi sayısı giderek artıyor. Belediye Erciyes turizmine çok önem veriyor. Yeni yeni tesisler yapılıyor. Kış turizmi için şiddetle tavsiye ederim. Çıkış çok güvenli bu arada. Tek kusuru orman ağaç eksikliği. Erciyes'te mutlaka sucuk ekmek yiyin ya da mangal yerleri var kendinizde yapabilirsiniz. Teleferikle yukarı çıkabilirsiniz.

RİZE & AYDER YAYLASI


Doğu Karadeniz'in incisi Rize muhteşem doğası,birbirinden lezzetli yemekleri ve sıcakkanlı insanları ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken şehirlerden biridir.Bahar ve yaz aylarında yeşilin bin bir tonuna şahit olabileceğiniz Rize kış aylarında eşsiz bir güzelliğe bürünmektedir. Yılın on iki ayı misafirlerini ağırlayan Rize oksijen deposu yayları,şelaleleri ve kaleleri ile tam bir turizm merkezidir.

 Ayder yaylasına Çamlıhemşin'den girilen ve yemyeşil ve şırıl şırıl akan dereleri takip ederek fırtına vadisi boyunca kıvrıla kıvrıla yaklaşık 70 km ilerledikten sonra ulaşılıyor.

Pokut yaylası, fırtına deresi, Çamlıhemşin, kaplıca zil kalesi, palovit şelalesi, yol kıyı köyü, gelintülü, galerdüzü, gidebileceğiniz en yakın yerler, hiçbirini kaçırmayın, su geçirmez giysiler giyin, yağış ve ıslaklık had safhada, ayder eylül lokantasında fasulye turşusu kavurması, Laz böreği, tereyağı, bal, Çamlıhemşin’de ise yeşilvadi restoranda köfte, mıhlama ve karalahana sarmasını mutlaka deneyin, Çamlıhemşin’den yöreye özgü bal tereyağı ve peynir aldık, ayder’de salıncağa binmeden olmaz, yollar çok zorlu yüksek araç kiralamak rahatlık sağlıyor, biz Ayder rezort otelde kaldık çok memnun ayrıldık, hangi otelde kalırsanız kalın ama mutlaka Çamlıhemşin seyri cennet dağ evlerinde sallanan koltukta manzaranın tadını çıkarıp şömine karşısında çayınızı için derim, Kaçkar dağları ayrı bir doğa harikası, biz Rize’ye âşık olduk, kardan adam festivaline kesin gitmenizi öneririm.


ERZURUM & PALANDÖKEN


Kış turizmi ile isimini duyuran Palandöken her geçen gün daha fazla insanın ziyaret ettiği yaz kış gidilebilir bir mekan oluyor. Umarım daha fazla betonlaşmadan, doğası daha fazla tahrip edilmeden kalabilir. Yılın 6 ayı kayak yapılabilen(nisan mayıs aylarında tesis çalışmıyor, yürümelisiniz) Türkiye'deki nadir kayak merkezlerinden biri.Palandöken dağı ve ejder tepesi. Gezilecek en güzel yer kış zamanı. 

Teleferik ve diğer taşıma araçları ile ejder tepesine çıkmak o rüzgar sesini duymak soğuğu iliklerine kadar hissetmek bir başka güzel.Erzurum'un en güzel seyirlik alanlarından Palandöken Dağını mutlaka görmelisiniz. Eğer vaktiniz varsa teleferiğe binip yükseklere çıkabilirsiniz. Temiz havası ve buz gibi suyu da harika.Eğer buraya kayak yapmaya gidecekseniz, hele ki ilk defa kayak öğrenecekseniz, burası iyi bir tercih değil. Çoğu zaman fırtınalı oluyor, siz ne kadar frenlemeye çalışsanız da kendinizi, rüzgar sizi engelliyor ve hızınızı arttırıyor. Bu yüzden Kayak merkezi olarak Konaklıyı tercih etmelisiniz bence.

BOLU & KARTALKAYA KAYAK MERKEZİ


Bolu il merkezinin 38 km. güney doğusunda, Köroğlu Dağları üzerinde 2000 - 2200 metre yükseklikte popüler bir kayak merkezi. Aralık - Nisan ayları arasında her türlü kayak aktivitesinin yapılabildiği Kartalkaya Kayak Merkezinde toplam 2000 yataklı 5 adet kaliteli tesis faaliyet göstermektedir.Kayak severler için fazlasıyla uygun ve güzel bir yer. Sucuk ekmek harika mutlaka yemelisiniz. Pistler oldukça dik profesyonellik istiyor. Kayaktan zevk alanlarında 1 numaralı tercihi zaten.


SAKARYA & SAPANCA 

Günübirlik gidilecek en güzel yerlerin başında geliyor. “Yok biz konaklayacağız.” diyorsanız, pansiyon da bulunuyor 5 yıldızlı otellerde. Doğanın, masmavi gölün, upuzun ağaçların gölgesinde, karlı bir kış günü Sapanca, insanın nefes almasını kolaylaştıran bir yer.

Hiç yorum yok